TOEKOMSTIGE NATIONALE POLITIEMAN IVO WIJNEN (24) JUBILEUMPRINS GROEËT GHEN HEIJ

Prins Ivo l trots op zijn passende Kartoesj lied: Dat zit biej òs in de femilie

Op de meest enthousiaste wijze hebben afgelopen zondag 6 januari alle carnavalsliefhebbers van Groeët Ghen Heij, evenals ook vele andere belangstellenden uit de aanverwante regio inclusief een respectable aantal bevriende carnavalsverenigingen, de nieuwe jubileumprins Ivo Wijnen van C.V. de Bokkeriejejsj anno 1898 onder de nodige alaafs een hartelijk welkom toegeroepen. Uiteraard vond deze jubileumproclamatie plaats in de als narrentempel dienende sfeervolle grote zaal van het Cultureel Centrum Corneliushuis. De Bokkeriejejs vieren dit jaar haar unieke jubileum als zijnde 11 x 11 jaar Vasteloavend in Groeet Ghen Heij. Hierbij verwijzen ze ook naar het seizoensmotto voor 2018 – 2019: 11 x 11 Joar Bokkeriejesj #ZoeëDeesseDat.

Overigens stond deze jubileumproclamatie onder presentatie van de nieuwe Bokkeriejesj opperbok Patrick Dortant die op zijn eigen wijze het proclamatiegebeuren prima liet verlopen. Patrick Dortant is immers de opvolger van Pierre Frolichs, welke laatste nog apart bedankt werd en beloond met een attentie. Maar alvorens de nieuwe jubileumheerser zijn opwachting kon maken aan zijn carnavalistische onderdanen werd eerst met de nodige weemoed, maar zeker met grote dankbaarheid en voldoening afscheid genomen van op dat moment nog regerende prins Joris l (Vlek). Op deze 6e januari 2019 (tevens ook als data bekend als het Christelijke feest van Driekoningen moest hij immers zijn zwanenzang zingen. Hij deed dit voortreffelijk door enkele malen de beroemde Hedsjer Prinsenmars te vertolken, dit tot groot enthousiasme van alle aanwezige carnavallisten. Natuurlijk werden ook zijn ouders en vriendin in de dankbaarheid betrokken.

Met een pause opwarming liep het uurwerk langzaam naar het moment dat de nieuwe jubileumheerser zich zou aankondigen. Ook nu hadden de Bokkeriejesj weer een afleidingsmanouvre bedacht. Vanuit de zaalentree werd vermond en in echt prinsenoutfit de nieuwe heerser, althans dat dacht men, enkele malen door de zaal rond geleid. Daardoor werd iedereen op het verkeerde been gezet, want even later kwam eenzelfde vermomming op het podium en nadat hij zich zelf ontdeed van het masker presenteerde Ivo Wijnen zich in alle glorie en enthousiasme aan zijn onderdanen. Meteen pakte hij de draad op en zong ook de prinsenmars, waarbij zijn hele lichamelijk body meedeinde. Geweldig toch. Natuurlijk volgde aansluitend de installatie en proclamatie.

Bijzonder emotioneel was ook vader André, jarenlang voorzitter geweest van de Bokkeriejejs, die van blijdschap de tranen de vrije loop liet. Dat sloot goed aan met het gegeven dat jubileumprins Ivo Wijnen terecht kan spreken over het liedje van Kartoesj: “Dat zit biej òs in de femilie”. Buiten vader André en mam, wijlen opa Jacob en zelfs de schoonouders waren of zijn rasechte carnavalisten. Overigens is vriendin Myrthe, ook in de voorbereiding naar dit prinsschap, al een grote steunverlaat. Ivo heeft overigens een perfecte uitgebreide curium vite op zijn palmares staan, teveel om dit nu te verwoorden.In een latere editie zullen we hier nog nader aandacht aan schenken. Uitzondering hierop het gegeven dat Ivo al jaren de DJ van de Bokkeriejesj is, stadionspeaker bij Groene Ster en dus eind januari een opleiding gaat volgen bij de Nationale politie. Natuurlijk was het ook vanzelfsprekend dat Ivo de eerste prinselijke dans maakte met zijn vriendin Myrthe op muziek van het duo Spik en Span, die zelfs Ivo via een beeldverbinding toesprak. Kortom, de Bokkeriejesj en alle carnavalisten mogen weer trots zijn op een prima overkomende jubileumprins. Vrijdag 11 januari a.s. zal eenieder jubiluemprins Ivo l de hand kunnen drukken tijdens zijn receptie vanaf 19.11 uur in het Corneliushuis.

Foto Callie Steijaert en  Kaldenbach Simpelveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *