Prins Colin I

Leèf vuur de Vasteloavend!
Het motto voor komend carnavalsseizoen op Groeêt Ghen Heij.
Een motto niet door mij bedacht, maar mij zeker op het lijf geschreven!

Eindelijk, na maanden geheimhouding mag ik me aan Heerlerheide voorstellen als Prins Colin de 1ste
van CV de Bokkeriejesj. De komende weken zal ik vol trots en overgave en met veel plezier de raad van 11 voorop gaan en vergezellen tijdens de “Vasteloavends”activiteiten. Dit had ik nooit kunnen bedenken, dat ik gevraagd zou worden voor deze eenmalige bijzondere titel. Extreem verbaasd viel ik dan ook letterlijk de ruimte binnen toen de mannen van het Prinsencommitee mij overvielen met hun verzoek. Na enige tijd wikken en wegen begon ik het steeds meer voor me te zien, en mede door de enthousiaste steun van mijn ouders en vriendin heb ik volmondig JA gezegd en ga ik nu dit avontuur aan!

Als 3de zoon binnen onze familie, 23 jaar geleden geboren in de Tulpstraat op Nieuw Einde, vervolgens opgegroeid op het Orchideehof en al jaren actief binnen het muzikale verenigingsleven op Heksenberg. Mijn basisschooltijd op “de Schakel” heb ik daarna verruild voor het St. Janscollege in Hoensbroek en het Bernardinuscollege in Heerlen. Daarna ben ik mijn passie en droom achternagegaan en heb mijn weg vervolgd op het Conservatorium in Enschede alwaar ik dit jaar hoop af te studeren en mijn carrière als drummer/slagwerker kan gaan uitbreiden.
Dat ik uit een muzikale familie kom is alom bekend. Zowel mijn vader als mijn broers zijn beroepsmuzikanten in slagwerk en percussie en mijn moeder speelde jarenlang jachthoorn bij “Jachthoorn en trompetterkorps Edelweiss“ te Heksenberg. Een vereniging waar ik van kleins af aan lid van ben en in mijn jonge jaren als slagwerker heb kunnen groeien onder begeleiding van mijn vader. Tevens heb ik binnen dit verenigingsleven mijn vriendin Kiki ontmoet waarmee ik al bijna 2,5 jaar lief en leed deel. Ook Kiki is geen onbekende binnen de carnavalswereld van Heerlerheide. Jaren trok ze mee tijdens de optocht met “Doe, ich en de Kinger” en mijn schoonvader (Math Beckers), is 11 jaar lang raadslid geweest bij CV de Bokkeriejesj. Daarnaast staat mijn schoonopa (Piet Heutz) wel bekend als een kastelijnboegbeeld binnen de gemeenschap. Samen zullen we er een knallend seizoen van maken waarop we met veel plezier kunnen terugkijken.

Mijn ouders en voorouders gingen mij voor in het Carnavalsspektakel met reeds in 1975 mijn opa Jo (Falize), prins bij de Jong Bôck op Nieuw Einde waarna mijn vader de scepter mocht zwaaien als Prins Marcel (Falize) binnen deze vereniging in 1985. Mijn moeder Nicole (Falize-Hofland) regeerde als trotse Prinses van DG de Geête in 2011. Ze nam ons mee in een geweldige ervaring en carnavalsseizoen. Als jonge telg mocht ik me in 2006 al eens Jeugdprins noemen binnen voetbalvereniging NEC ’92. Dus ook wij kunnen stellen: Het zit bie os in de Familie

In mijn weinige vrije uren vind ik het heerlijk om uitgebreid te koken en daarbij steeds iets nieuws uit te proberen als fervent hobby kok. Liefst combineer ik dit met een lekker pilsje en borrelend met vrienden en familie om me heen. Actief ontspannen doe ik graag in de kou op mijn snowboard.

Naast mijn studie ben ik als muzikant reeds geruime tijd actief bezig binnen het werkveld. Aangezien ik heel veel leuk vind en alles als een uitdaging zie, is mijn werk zeer divers. Van slagwerk-/drumles geven binnen mijn vaders muziekschool “Splash”, tot het spelen als inval-slagwerker bij het orkest van André Rieu waarmee ik al vele tours heb mogen maken. Tevens ben ik invaldrummer bij coverband “Unite “, en de “Abba tribute Band”. Ook ons eigen Tiroler Ohne Berge behoort tot mijn genre. De laatste maanden was ik als drummer actief bij “Wir sind Spitze” alwaar ik met enorm veel plezier ook veel nieuwe ervaringen heb mogen opdoen. Uitermate trots mag ik mededelen dat deze heren hun muzikale feestbijdrage komen leveren tijdens mijn eigen Prinsenreceptie op 10 januari as. Mijn dank hiervoor naar deze toppers is groot en hopelijk bent u allemaal aanwezig om dit tot een onvergetelijke avond te maken!

Dit regeringsseizoen word ik bijgestaan door maar liefst 4 Adjudanten! Allemaal mannen met wie ik een bijzondere band heb en diverse raakvlakken. Drukbezette mannen die mij (soms afwisselend) zullen bijstaan en aanvullen om er een geweldige tijd van te maken.
Ten eerste mijn vader (Marcel Falize), mijn grote voorbeeld, mede-muzikant op vele vlakken en grote steun.
Mijn schoonvader en vriend (Math Beckers), voormalig raadslid bij CV de Bokkeriejesj, carnavalist in hart en nieren en collega muzikant binnen Tiroler Ohne Berge.
Richard Hofland, mijn beste vriend en peetoom! Staat altijd voor me klaar en is trots op wie ik ben en wat ik doe. Bijzonder dat hij dit avontuur samen met mij wil ervaren.
Ten slotte mijn goede vriend Sander Frissen, mede kookliefhebber, medemuzikant binnen “Edelweiss” en “Lift-Off Percussion” en net als de andere 3 heren een fanatieke bierliefhebber! Hoewel we de wijn ook niet links laten liggen!
Trots en dankbaar dat ze alle 4 volmondig en in volle enthousiasme JA hebben gezegd op de vraag mijn Adjudanten te worden.
Samen met de raadsleden, mijn ouders en schoonouders, mijn vriendin, vrienden en familieleden en alle mensen van ons Groeêt Ghen Heij wil ik er een enorm feest van maken en een positieve stempel achterlaten bij iedere activiteit waarbij ik aanwezig zal zijn.

Rest mij, Prins Colin de 1ste, jullie allen een geweldig Vasteloavendsseizoen toe te wensen.
Leèf vuur de Vasteloavend!
Leèf vuur elkaar!
Vergeet alle zorgen even en proost op het Vasteloavendsleven!

Alaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *