Dennis van Oijen uitgeroepen tot Prins Dennis I van C.V. De Bokkeriejesj

Woë ich altied van dreume kin, is inne keer Prins te zien. Prins va het Bokkeriejesjland mit der scepter in mien hand.” Een liedje waarmee mijn vader in 2004 – in mijn bijzijn als 8-jarig jongetje – het leedjeskonkoer op Ghen Heij won. Sinds 1 januari jl. is dit voor mij echter geen droom meer, maar werkelijkheid, aangezien ik sinds deze datum door het leven mag gaan als Prins Dennis I van C.V. de Bokkeriejesj!

Op een ogenschijnlijke, doodnormale dinsdagavond in september 2021 maakte ik mij op voor de  wekelijkse voetbaltraining met Groene Ster 4 op Sportpark Pronsebroek, toen nietsvermoedend voormalig buurjongen en ex-jubilieumprins Ivo Wijnen mij met een smoes meelokte naar zijn appartement in Heerlerheide. Bij het openen van zijn voordeur was mij nog steeds niet duidelijk waarom ik helemaal tot in zijn appartement moest meelopen of wat überhaupt de bedoeling was. Na het open van de woonkamerdeur vielen echter alle puzzelstukjes op z’n plek en al snel werd me duidelijk dat ik een smoes moest verzinnen om onder de voetbaltraining van die avond uit te komen. Een zogenaamde opspelende liesblessure hield mij die avond van het voetbalveld af en uiteindelijk werd mij de vraag gesteld of ik prins wilde worden van C.V. de Bokkeriejesj voor het carnavalsseizoen 2021-2022. Na kort overleg met het thuisfront diezelfde avond, was het antwoord al snel duidelijk: Natuurlijk!

Een spannende en drukke tijd brak aan waarin veel geregeld moest worden, maar ook een onzekere tijd, aangezien nog sterk rekening gehouden moest worden met het coronavirus dat nog om ons heen was. Helaas werd het ergste scenario werkelijkheid en werd besloten om dat jaar geen prins uit te roepen; een lastig, maar achteraf gezien, wijs besluit. Dit betekende ook dat het grote geheim nóg langer verzwegen moest worden, maar des te groter is de ontlading en vreugde dat, na een dik jaar op je woorden moeten letten, niets mogen zeggen en soms ook moeten liegen, ik op 1 januari jl. uitgeroepen ben als Prins Dennis I van C.V. de Bokkeriejesj, waarmee een lang gekoesterde droom werkelijkheid is geworden.

Al bijna vijf jaar ben ik samen met mijn lieve vriendin Stephanie en sinds oktober vorig jaar zijn we de trotse eigenaars van een woning in Heerlerheide in de straat met de een na langste straatnaam van Nederland: de Ir. Mr. Dr. van Waterschoot van der Grachtstraat.  De verbouwing nadert langzaam het einde en de planning is dat we hier op korte termijn kunnen intrekken. Hopelijk kan de woning dan worden omgetoverd tot een magnifieke prinsenresidentie!

Carnaval vieren is mij met de paplepel ingegoten. Mijn opa trok jarenlang mee als einzelganger in de carnavalsoptocht van Groeët Ghen Heij en in de kinderwagen ging ik al samen met mijn ouders mee in de optocht met carnavalsgroep Ummer Doa. Mijn vader René van Oijen was een aantal jaren Opperbok van C.V. De Bokkeriejesj en zat in diverse feestcomitees. Zowel mijn vader als mijn moeder, Marie-José van Oijen, wonnen ooit het leedjeskonkoer van Ghen Heij en mijn vader schreef en schrijft nog steeds veel carnavalsliedjes voor andere Hedsjer carnavalisten. Ook mijn vriendin Stephanie is een echte carnavalist en heeft in het verleden met Basisschool De Schacht (voorganger van Basisschool Mijn Spoor) al eens het liedjeskonkour van Heerlerheide en het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival gewonnen. De ouders van Stepanie en haar broer Jean-Paul zijn ook echte carnavalisten, trekken altijd mee met de carnavalsoptocht en mijn schoonvader, Wim le Noble, treedt al jarenlang op met carnavalsgroep Ummer d’r Letste.

Mijn schoolcariere begon ooit op basisschool De Ganzerik in Ghen Heij, alvorens ik via het Broekland College, het Arcus College, Hogeschool Zuyd en de Universiteit van Maastricht, afgelopen jaar eindelijk officieel mijn studentenperiode vaarwel heb kunnen zeggen na het behalen van mijn masterdiploma Recht en Arbeid. Sinds 2020 ben ik werkzaam als HR Officer bij Basic Pharma, een farmaceutische organisatie voor onder andere de productie van geneesmiddelen in Geleen, waar ik tot op heden nog altijd met veel plezier werk.

Verder ben ik al meer dan 20 jaar lid van RKSV Groene Ster en ben ik nu drie keer per week als aanvoerder van het vriendenteam Groene Ster 4 te vinden op de voetbalvelden van Groene Ster en omstreken. De kwaliteiten en successen van dit team vinden voornamelijk plaats in de kantine en in het café tijdens de derde helft, maar ook op het voetbalveld staan we toch ook wel aardig ons mannetje aangezien we vorig jaar kampioen zijn geworden in de zesde (kelder)klasse. Het vriendenteam is drie jaar geleden ontstaan doordat we als mannelijke leden van vriendengroep Team69 de koppen bij elkaar hebben gestoken en de voetbalschoenen weer hebben aangetrokken.

Team69 is een carnavalsgroep die in 2015 is ontstaan, veelal bestaand uit rasechte jongens en meiden van Ghen Heij, die voor het eerst in 2018 meetrokken met de carnavalsoptocht van Groeët Ghen Heij toen lid Joris Vlek werd uitgeroepen als prins van C.V. De Bokkeriejesj. Jaarlijks struinen we de nodige feestjes en festivals af, met ieder jaar de carnavalsdagen als hoogtepunt! Het is dan ook niet verassend dat mijn beide adjudanten uit deze vriendengroep komen. Jean-Paul Le Noble – ex-prins van RKSV Groene Ster, schoonbroer en beter bekend als JP – én Jordy Storms – jarenlang lid van carnavalsgroep Van al bi jee, medeoprichter van Team69 en beter bekend als Sjors – zullen mij dit seizoen gaan bijstaan en er mede voor gaan zorgen dat dit een onvergetelijk seizoen gaat worden.

Ik kijk er ontzettend naar uit om er samen met mijn adjudanten, vrienden, familie én alle carnavalisten van Groeët Ghen Heij en daarbuiten, een onvergetelijk seizoen van te maken. Samen gaan we er voor zorgen dat, in het licht van ons seizoensmotto “twieë joar later klink doebel gesjaater”, we met veel sjpass en plezeer gaan genieten van d’r Vasteloavend op Groeët Ghen Heij en de gemiste carnavalsmomenten van afgelopen jaar dubbel en dik gaan inhalen!

Met een dikke Alaaf,

Prins Dennis I