Prins Rick II (Hoofs)

Hallo Groeët Ghen Heij!

Op 7 januari jl. ben ik uitgeroepen als de nieuwe hooglustigheid prins Rick ll van ons mooie Groeët Ghen Heij. Voordat ik jullie wat over mezelf vertel, wil ik jullie allemaal een gelukkig, gezond maar vooral een carnavalesk 2024 toewensen! En met carnavalesk bedoel ik natuurlijk een gezellige vasteloavend voor jong en oud. Laat dit nu ook net het seizoensmotto zijn voor komend seizoen. “Oad of jònk, vasteloavend hilt dich gezònk!”

Op 12 september 1995 zag ik voor het eerst het levenslicht. Ik weet het nog goed; er was volop zon en een heerlijke temperatuur van 3×11 graden… Ik ben opgegroeid in de Leienhoestraat en Huyn van Rodenbroeckstraat. Hier heb ik een fantastische jeugd gehad samen met pap, mam en waar later mijn broertje Marco verscheen. Sinds afgelopen juli ben ik trotste eigenaar van mijn eerste eigen stekje op de Jongmansweg. Niet heel veel later, op 30 augustus 2023, kwam oud jubileum prins Ivo l even op “bezoek” om te helpen met de thermostaat. Echter bleek Ivo niet alleen te komen en werd het vergezeld door de prinsencommissie van CV De Bokkeriejesj. Onder het genot van een pilsje, en de zegen van pap en mam, heb ik op woensdag 18 oktober dan eindelijk mijn handtekening mogen zetten en was het officieel. In november mocht ik als bewust gekozen raadslid alvast meelopen met de kanjers van CV De Bokkeriejesj, echter kies ik nu voor een tijdelijke functie elders.

Natuurlijk doe en kan ik dit niet alleen, want naast de support van familie, vrienden, CV De Bokkeriejesj, de mannen van het vierde en in het speciaal Team 69, heb ik aankomend jaar drie kanjers van adjudanten naast mij staan. Adjudanten Wesley Mannheims en Joris Vlek, twee jeugdvrienden, en mijn neefje Jorn Hoofs maken samen een trio van klasbakken. Ik ben bijzonder trots dat ik samen met deze kanjers de prinsenkar op Groeët Ghen Heij mag gaan trekken! Daarnaast kijk ik er naar uit om samen met DG de Geête, met in het bijzonder prinses Sanne l er een schitterend carnavalsseizoen van te maken

Nog voordat ik kon lopen had ik al een trööt in de handen. Niet gek natuurlijk als je vader muzikant en onder-dirigent is van de Koninklijke fanfare Sint Joseph. Bij diezelfde fanfare heb ik bijna 15 jaar gespeeld en ben ik maar wat trots, dat ze mij muziek hebben leren maken! Tegenwoordig blaas ik af en toe nog mee met Sjpasskapel Mit De Moel D’r Aa (MDMDA) uit Schaesberg, een hecht en intiem clubje, met een passie voor de bloasmeziek en d’r vastelaovend. Naast mij leveren zij dit jaar nog een andere prins namelijk Bjorn Brull van D’r Schaesbergse Vasteloavends Verein en prinses Monique Vleeschhouwers van de Parkstad Böck. Het zijn stuk voor stuk kanjers!

Naast Sjpasskapel MDMDA ben ik bijna iedere donderdag te vinden in Grand café Klumme in Klimmen, waar ik repeteer met Herriemenie Miserabel. Hier blaas ik voornamelijk de tweede trompet partij. Met deze geweldige mannen gaan we alle grote carnavals podia af in Limburg. Van finales op het LVK, de 11e van de 11e, het Sjtasiefestasie in Roermond en de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo. Naast de Limburgse podia hebben wij sinds afgelopen September ook het internationaal podium beklommen met een optreden op het grote Münchner Oktoberfest tijdens ons jaarlijkse beruchte Miserabelle reisje.

Ik maak niet alleen graag zelf muziek, maar naar muziek luisteren is ook een van m’n absolute hobby’s! Eigenlijk luister ik het hele jaar door naar carnavalsmuziek met in het bijzonder de nummers van Demi-Sec en alles wat het randje durft op te zoeken. Ook voor de hardere dancemuziek mag je me altijd wakker maken!

Mijn andere hobby is voetballen, vroeger nog bij de eerste en tweede jeugdelftallen van R.K.S.V Groene ster, maar tegenwoordig maak ik furore op het legendarische sterrenteam “ut Veerde” onder leiding van coach Rob Rijnders. Hier vertolk ik in principe de rol als centrumspits. Die paar minuten per wedstrijd die ik speel doe ik met volle overgave, meestal pas halverwege de tweede helft. Dan spelen we immers richting de kantine en ligt de weg naar de derde helft toch op de route, dus pakken we die dan ook maar even mee! Dit alles natuurlijk samen met mijn teamgenoten onder het genot van een speciaal biertje en een lekkere bittergarnituur. Of ik veel goals maak als nummer 9? We hebben er al 29 in liggen… Tot aan Aswoensdag houd ik me even rustig, maar daarna ben ik gewoon weer op de wei van R.K.S.V. Groene Ster te vinden!

Op de vraag of vasteloavend en het voetbal wel samengaan? Dat heb ik vorig jaar laten zien, ik ben op vrijdag 10 februari jl. uitgeroepen tot regerend voetbal prins van R.K.S.V. Groene ster. Naast heerser over het Bokkeriejesj riek, draag ik ook nog steeds de verantwoordelijkheid over de Pronsenbroek en ben ik naast Rick II ook Rick I… snapt u het nog? Ik kan de nieuwe heerser of heerseres dan ook écht aanraden om die avond er met gestrekt been in te vliegen want het is echt mega sjiek en ik heb er enorm van genoten!

Mijn schoolcarrière ben ik begonnen op BS Gerardus Majella in Heksenberg. Na de basisschool heb ik mijn studie verder voortgezet op het Citaverde college en heb daar mijn VMBO, MBO niveau 3 en MBO 4 hoveniers diploma’s weten te bemachtigen.

Na wat omzwervingen in de hoveniers sector ben ik halverwege 2018 beland bij de Gemeente Maastricht en sinds 1 januari 2020 werkzaam voor de gemeente Heerlen. Hier heb ik twee jaar lang gewerkt in de buitendienst, locatie stadsbeheer en een jaar als projectmedewerker van ’t Heerlens Heitje. Per 1 januari van dit jaar ben ik begonnen als toezichthouder in de openbare ruimte. Hier zal ik in de huid moeten kruipen van een havik die alles moet zien en weten wat er zich in de openbare buitenruimte afspeelt. Hier heb ik heel veel zin in en samen met een team van geweldige collega’s gaat dit helemaal goed komen!

Zoals jullie kunnen lezen beschik ik over een gezonde dosis humor en geniet ik volop van het leven met soms een knipoog naar de realiteit. Ik ben gedreven om als prins van de Bokkeriejesj mezelf, de verenging, maar vooral jullie een onvergetelijke carnaval te bezorgen, waar we nog jaren over zullen spreken! Hier heb ik als kind altijd al van gedroomd en ben dan ook meer dan trots dat het dan eindelijk zo ver is gekomen.

Tot slot wil ik ex-prins Dennis l bedanken voor het dragen en bewaken van het Hedsjer zilver. Dennis het was een Manjefiek seizoen maar ik neem het over vanaf hier! Ohja en Dennis, het tweede biertje is op mij! 😉

Prins Rick ll en zijn adjudanten alaaf!

CV de Bokkeriejesj alaaf!
D’r vasteloavend op Groeët Ghen Heij alaaf!