Ger Dortant ontvangt Bok mit de gouwe heuere

Afgelopen zaterdagavond, tijdens de Ex-Prinsen Avond, heeft Ger Dortant de hoogste onderscheiding ontvangen die CV De Bokkeriejesj kent, de Bok mit de gouwe heuere.

Deze onderscheiding heeft Ger ontvangen voor zijn vele verdiensten voor de Hedsjer Carnaval met in het bijzonder de Ex-Prinsen van onze vereniging. Ger is ruim 20 jaar voorzitter geweest van deze unieke vereniging en heeft onlangs het stokje overgedragen aan zijn zoon Patrick. Naast het voorzitterschap is Ger zelf natuurlijk in 1976 zelf prins geweest, is hij meer dan elf jaar lid van de raad van de Bokkeriejesj en inmiddels alweer2 jaar lid van de ereraad. Ook heeft Ger meerdere malen gebouwd aan de raads- en prinsenwagen en heeft hij jarenlang deel uitgemaakt van de carnavalsgroep “Groep Dortant”. Al met al reden genoeg om Ger bij zijn afscheid als voorzitter van de Ex-Prinsen deze hoge onderscheiding toe te kennen.

Onder luid applaus en zichtbaar verrast en geëmotioneerd nam hij deze mooie onderscheiding in ontvangst van onze Prins Wesley I, voor wie het een van zijn allerlaatste plichtplegingen was als Prins van de Bokkeriejesj.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *