Prins Rick I (Mengelers) nieuwe heerser van Groeët Geen Heij

Als jongste telg uit een ras carnavalistische familie mag ik, Rick Mengelers, de rol van trotse prins van Groeët Ghen Heij dit jaar vervullen.

21 jaar geleden zag ik het levenslicht en ben ik opgegroeid op ons Groeët Ghen Heij, een échte Hedsjer jong dus. 

Het “vasteloavesblood” heb ik overgedragen gekregen van mijn vader Patrick, vorig seizoen 1x 11 jaar lid van C.V. De Bokkeriejesj en momenteel één van mijn adjudanten én van mijn moeder Karin, ex-prinses van 2008 en huidig voorzitster van Damesgarde De Geête.

Dat de vasteloavend “biej ós in de familie” zit blijkt ook uit het feit dat mijn zus Kim adjudant is geweest van ex-prinses Dionne I van 2014 en dat mijn schoonbroer Rik Vrolings 2011 Prins was bij C.V. de Bokkeriejesj. Ik ben dan ook zeer vereerd dat ook Rik “ja” heeft gezegd om naast pap eveneens de taak van adjudant op zich te willen nemen. Ook heb ik een aantal jaren meegetrokken met ons gezin in de Hedsjer Optocht met carnavalsgroep de Hesdjerbende.

Mijn schoolcarrière ben ik begonnen op B.S. De Ganzerik, waarna ik mijn leerzame leven gedurende 4 jaar heb voortgezet op het Bernardinuscollege en mijn diploma heb behaald. Hierna besloot ik van mijn hobby en passie, toneelspelen, mijn vervolgopleiding te gaan doen en volgde een acteursopleiding aan het Arcuscollege in Heerlen, hetgeen ik vorig jaar met succes heb afgerond.

Het acteren en daarnaast presenteren zal altijd een deel van mijn leven blijven uitmaken, op dit moment weliswaar hobby matig 

waarbij ik met een aantal fanatieke mensen regelmatig bezig ben met het ontwikkelen van nieuwe musicals, shows en revue’s.

Zo heb ik al een aantal eigen voorstellingen mogen doen in het Corneliushuis en Café Zaal D’r Bok, heb de dameszitting op Heerlerheide een aantal keren mogen presenteren samen met Maddy (ex-prinses D.G. De Geête van 2010) en heb een gastrol gehad bij het Streektheater in het Parkstad Limburg Theater te Heerlen.

Op sportief vlak heb ik met name in mijn (prille) jeugd van mijn 5e tot mijn 14e jaar bij Groene Ster tegen een balletje getrapt, waarbij mijn motto “meedoen is belangrijker dan winnen” mij dan ook niet echt tot een eerste elftalspeler hebben gemaakt, hahaha. Ook hier stond gezelligheid en sjpass en plezeer voor mij altijd voorop!

Momenteel werk ik met heel erg veel plezier in de horeca bij Brasserie Hey Heële aan het Pancratiusplein. Naast het acteren trok namelijk ook de horeca me erg aan, zowel achter de bar alsook ervoor op z’n tijd. Bij Hey Heële is het naast hard werken voor mij ook een gevoel van thuis komen, vooral met twee zeer fanatieke carnavalisten aan de leiding, eigenaren Dick Dijkstra (ex-prins van VV De Eekheuëre in 2009) en partner Paola Ubaghs.

Zoals jullie zien blijft de vasteloavend als het ware als een rode draad door mijn leven lopen…. Verder ga ik graag op stap, geniet lekker van een terrasje of restaurantje met leuke vrienden en vriendinnen en verzamel graag gezellige mensen om me heen,waarbij ik altijd wel in ben voor een dolletje en ook dat heb ik volgens mij niet van een vreemde.

Ik kan volop genieten als mensen zich lekker amuseren en de sleur en zorgen van alledag eens even aan de kant kunnen zetten.

Op gezette tijden ben ik ook te vinden in de winkel van mijn ouders, Chocolaterie Chocadeau, om hen een handje mee te helpen.

Na een jaar “aan de andere kant” van het sjpoor te hebben gewoond ben ik trots erop om terug te zijn op mijn geliefde Ghen Heij, waarbij ik dit seizoen de mooiste hoofdrol als kartrekker en Prins Rick I met verve zal vervullen met een motto dat op mijn lijf geschreven is…….Ghen Heij du bis mien alles!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *